Innowacyjne urządzenie do produkcji lodów rzemieślniczych - "Super Frezer LaNuovagel" włoskiego producenta - NUOVAGEL SPA.
PODSTAWOWE CECHY - Frezer do lodów - LaNuovagel MAV 60
- innowacyjna technologia tworzenia mikro kryształów lodu za pomocą tak zwanej śruby Archimedesa, pozwalająca osiągnąć idealną strukturę lodów mlecznych oraz sorbetów.
- napowietrzenie lodów można zaprogramować według potrzeb.
- duża wydajność urządzenia - 60 l /h przy produkcji lodów mlecznych, 85 l / przy produkcji sorbetów
- szybkość - pierwsze lody otrzymujemy już po jednej minucie od wlania mieszanki do zbiornika (urządzenie pracuje w trybie ciągłym)
- wygoda - mieszankę możemy wlać do zbiornika w maszynie, jak również pobierać prosto z pasteryzatora lub przechowalnika.
- wykorzystując przystawki można napełniać kubki bezpośrednio z frezera.
- ze względu na strukturę lodów (mikro kryształy są mniejsze niż w przypadku tradycyjnych frezerów do lodów) lody mogą być dłużej przechowywanie bez utraty kremowej konsystencji.
- urządzenie jest łatwe w utrzymaniu w czystości
- Super Frezer LaNUOVEGEL jest znacznie oszczędniejszy jeśli chodzi o zużycie energii oraz wody od typowych frezerów.
- Prezentacja video
- https://youtu.be/7jxkz9NzP_Q
- https://youtu.be/Mbeow_TxQkg
DANE TECHNICZNE
WYMIARY - 51 X 104 X h135 cm
POBÓR ENERGI - 6 KW
ZASILANIE 3+N/400V/50
WYDAJNOŚĆ - 60L/h LODY MLECZNE,
85L/h SORBETY
CZYNNIK CHŁODNICZY - R 452